Open/Close Menu
Projects
Loading... Loading...

0453 - 12 Eaton Square

London

This project involved a substantial refurbishment of a Grade II listed town house in Belgravia, including the demolition of the mews property and construction of a new double basement over the back of the site up to the rear wall of the town house. Demanding ground conditions included water bearing gravel at formation level. Several basement construction techniques were investigated including CFA piling, underpinning and permeation grouting to the perimeter. Detailed discussions and geotechnical analysis led to successful consents from Grosvenor, Westminster Conservation and Party Wall surveyors. The RC basement box supports a lightweight hybrid steel and concrete structure over, minimizing floor construction depths. Significant alterations were also undertaken within the main house.

Client: FinchattonArchitect: Lifschutz Davidson Sandilands

Collect Project Collect

People:
Mark Tillett
Susan Mantle
Spencer Stevenson