Open/Close Menu
Projects
Loading... Loading...

0277 - Coworth Spa

Surrey

New-build spa facilities near Windsor, forming part of a new hotel development. Located in open woodland the building is predominantly buried so that it”s impact above ground is minimised, with banked landscaping running onto an intensive green roof planted with lavender and thyme. The super-structure is typically glulam timberframed with cross-laminated timber roof panels, and lime-hemp walls are used in conjunction with traditional timber studwork and natural unpainted plaster / render finishes. A long-span, pre-fabricated “monocoque” stressed-skin transfer structure supports the building over the basement swimming pool. The project was constructed in a heavily wooded area with protected trees.

Client: The Dorchester CollectionArchitect: Purcell Architects

Collect Project Collect

People:
Andy Heyne