Open/Close Menu
Projects
Loading... Loading...

0160 - The Buckley Building

Clerkenwell Green, London

 

The refurbishment and extension of an existing 1930s office building on an island site in Clerkenwell London. 

Key Features

  • The budget for the project was very tight and the design was tailored to suit this. The final costs were approximately £120/ sqft which for a heavy cut and carve refurbishment such as this was seen as very efficient. 
  • An existing atrium was infilled on all floors and every other column around its perimeter removed to create an open office floorplate. This increase loads on the columns which were strengthened and exposed. 
  • The existing foundations in the centre of the building were justified to carry an increased load of over 200% due to the infill and column removal. This was achieved through rigorous analysis, investigation and geotechnics.
  • The existing cores were retained and modified with new lifts inserted.
  • The building was extended at the top floor creating a double height glazed link between the two top storeys.
  • A new reception space was created with new lowered slab and exposed concrete feature stair.  

 

Client: Derwent LondonArchitect: Buckley Gray Yeoman

Collect Project Collect

People:
Tom Steel
Tom Watson