Open/Close Menu
Projects
Loading... Loading...

0247 - The Colour Factory

Winchester

 

HTS worked closely with Dan Brill Architects to create an artist’s workshop known as the Colour Factory, which provides a studio facility for the delivery of regular and ongoing classes for the local community. Driven by an extremely challenging construction budget, the 25sq m building has relied on a minimal use of materials to maximum effect.

Resting on four concrete pads, the single story building has a small footprint and is formed with timber structure, plywood stressed-skin, and coloured polycarbonate cladding. Where possible, elements were combined such as the structural plywood, which is also used as the internal finish. The plywood is perforated, allowing light to enter in during the day, with glowing circles of colour to the exterior at night. Crucially, the polycarbonate Rodeca cladding offers rigidity, lightness, water-tightness, translucency, colour and cost-efficiency, eliminating the need for studwork, waterproofing and windows.

The Colour Factory has been shortlisted for the Architects’ Journal Small Projects Exhibition.

 

Client: The Colour FactoryArchitect: Dan Brill Architects

Collect Project Collect

People:
Andy Heyne